Vladavina Ostrogota

OstrogothsRazdoblje Istočnih Gota ili Ostrogota smatra se da započinje krajem 3. stoljeća. Oni su bili barbarsko- germansko pleme koje je s istoka nastanilo prostore Zapadnog Rimskog Carstva. Do 378. godine Ostrogotima vlada kralj Ermanarik koji je iste godine počinio samoubojstvo nakon što su Ostrogoti pali pod napadom Huna. Njega nasljeđuje Valamer, koji vodi glavne ustanke protiv hunske prevlasti te 454. godine konačno pobjeđuju u bitci kod Neda. Njegov nasljednik Teodomir i on stvaraju svoje kraljevstvo diljem Panonije i krajem 5. stoljeća sklapaju uniju s Tračanskim Gotima. Tako nastaju Istočni Goti.

Najvećim Ostrogotskim vođom je smatran Teodorik Veliki, sin kralja Teodomira. Kao mladić, biva poslan u Konstantinopol kao talac i osiguranje mira između Ostrogota i Bizanta. Car Zenon ga šalje u Italiju kao svog osobnog mandatara kako bi preuzeo vlast od Odoakra, koji je 476. svrgnuo Zapadno Rimsko Carstvo. Teodorik Veliki ga u konačnici i ubija te 493. preuzima prijestolnicu Ostrogota, Ravenu. Teodorik Veliki će svoje carstvo Ostrogota i Vizigota proširiti po Italiji, Dalmaciji, sve do Kolubare i sadašnjeg Beograda.

Nakon njegove smrti 526. godine, snaga Ostrogota opada. Ulaze u ratove protiv Carstva na čijem čelu vlada car Justinijan I. On je nesuglasice među Ostrogotima iskoristio te 535. godine šalje svog generala Belizara koji zarobljava kralja Ostrogota i zauzima Ravenu. Poželite li se i vi okušati u nekoj vrsti vladavine, zavladajte i na android kasino, samo pripazite da ne završite kao Ostrogoti! Bitno je napomenuti da su Rimljani bili odlični vojnici odlični vojnici i svoju su odličnu vojnu disciplinu pokazali u borbama protiv Ostrogota. Do 548. godine Ostrogoti vode bitke protiv Bizanta sve do Rima, kada na završetku, na čelu s generalom Narzesom, carska vojska pobjeđuje zadnja ostrogotska uporišta u Italiji. Time završava vladavina Ostrogota.