O nama

Na ovoj stranici naći ćete zanimljive kratke članke o prapovijesti, kojom smatramo vrijeme prije dolaska Hrvata, i povijesti Hrvatske, kojom smatramo vrijeme nakon dolaska Hrvata na naše prostore.

Mi smo mala skupina velikih zaljubljenika u lokalnu povijest, te se istinski trudimo na što zanimljiviji i jednostavniji način, kroz kratke tekstove, što točnije objasniti pojedina razdoblja velike i impresivne prošlosti ovih prostora na kojima obitavamo. Smatramo da je povijest naše zemlje vrlo zanimljiva i raznolika zbog velikog broja naroda koji su se ovdje nastanjivali kroz vijekove.

Iako postoji mnogo teorija o dolasku Hrvata, te su zapisi iz onog vremena uglavnom siromašni sadržajem, nastojimo što je više moguće saznati o tome kako se migracija naroda odvijala, te se trudimo razumjeti njihovu kulturu, umjetnost i način života. Držimo se činjenica koje su za sad poznate, te čitamo i ostale teorije i sve znanstvene artikle povezane uz istraživanje ovog prostora. Držimo do toga da bi više stanovnika, ne samo Hrvatske, već i pripadnika ostalih naroda trebalo znati više o tome što se odvijalo na ovim prostorima. U današnje vrijeme, dosta ljudi ne razumije ovu davnu povijest naše trenutne lokacije, te se često koriste starim informacijama koje su najčešće netočne, te koje su znanstveno pobijene u skorije vrijeme, što nije velika greška s obzirom da se to učilo u školama prije, ali smatramo da bi ipak trebali pročitati najnovije informacije iz najnovijih istraživanja. Upravo to mi pokušavamo, s obzirom da je do ovih informacija teško doći, i često su nerazumljive za puk koji nije upoznat sa cjelovitom poviješću, pronaći i pojednostavniti te novije informacije kako bi bile razumljive i čitke za svakoga koga zanima ovaj dio naše zajedničke povijesti.

Iskreno vam hvala vam na vašem čitanju, istinski se nadamo kako uživate u našim tekstovima, te kako ćete se vratiti po još informacija čim one budu dostupne.